1. Boren en snijden
  2. kolomboormachine

Top 10 Kolomboormachines voor jouw verbouwing

Laatst bijgewerkt: 22 feb. 2024

Aandacht! Wil je een kolomboormachine met uitstekende kwaliteit? Of je nu op zoek bent naar een krachtige, precieze stationaire boormachine voor gebouwen of een meer traditionele optie voor doe-het-zelf-projecten, we hebben hier de beste 10 kolomboormachines voor je verzameld. We hebben een gedetailleerde beoordeling van onze lijst met kolomboormachines voor je samengesteld, zodat je precies kunt zien wat je kunt verwachten wanneer je één aanschaft. Blijf lezen om de beste kolomboormachine voor jouw behoeften te vinden!

De top 10 Kolomboormachines kunnen jou aardig op weg helpen met je verbouwing. De ideale kolomboormachine vinden is niet altijd even makkelijk. Wij hebben daarom onderzoek voor jou gedaan en de beste Kolomboormachines voor jou onderzocht.

De best gewaardeerde Kolomboormachines vind je daarom hier op VerbouwenmetJeroen.nl. Dit voorkomt een lang onderzoek voor jou en staat je toe snel en eenvoudig de beste kolomboormachine voor jezelf of voor een ander kopen.

De best geteste Kolomboormachines

De beste Kolomboormachines op VerbouwenmetJeroen.nl komen natuurlijk niet willekeurig tot stand. Het is belangrijk voor ons dat we hier uitvoerig onderzoek naar doen. Op deze manier kunnen we ervoor zorgen dat alleen de beste Kolomboormachines op onze website te vinden zijn.

De Kolomboormachines vergelijken doen we met plezier voor onszelf en voor jou. Soms kost het onderzoek enige moeite en tijd. Dit is de reden dat we ervoor gekozen hebben om samen te werken met kenners van de Kolomboormachines. Dit verschaft ons de mogelijkheid om te kunnen stellen dat we alleen de beste Kolomboormachines op onze website hebben staan.

Beste Kolomboormachines

De top 10 beste Kolomboormachines zijn met de reden bedacht om iedereen eenvoudig een goede kolomboormachine te laten vinden. Wij vinden het belangrijk dat iedereen de juiste kolomboormachine kan vinden, zonder al te veel tijd kwijt te zijn aan onderzoek.

De beste Kolomboormachines kopen is niet iets wat je dagelijks doet. Daarom hebben we ze hieronder voor je gepresenteerd. Uit deze top 10 Kolomboormachines kun na vergelijk bepalen welke kolomboormachine het beste is voor jou. Zo zorg je ervoor dat je alleen de beste Kolomboormachines aanschaft.

 

Verbouwenmetjeroen.nl - 10 beste Kolomboormachines

1. STAHLMANN Tafelboormachine TB071 Staande Boormachine met Digitale Weergave, Laser, Werklamp, 720W, incl. Bankschroef.

5/5

De TB071 tafelboormachine biedt een bijzonder krachtige motor met een vermogen van 720W en een maximale toerental van 2550 rpm. Met de traploze toerentalregeling kunnen zelfs veeleisende boorwerkzaamheden probleemloos worden uitgevoerd. De kruislijnlaser zorgt ervoor dat het boorpunt nauwkeurig kan worden gericht en met de meegeleverde bankschroef kunnen kleine werkstukken eenvoudig en veilig worden bevestigd. Het digitale display laat de boordiepte of de boorsnelheid zien. De TB071 tafelboormachine is ontworpen en getest volgens TÜV GS-normen. De technische gegevens zijn AC-motor 230V ~ 50Hz, nominaal vermogen S1 720W, stationair toerental: 1e versnelling 220 - 880rpm / 2e versnelling 650 - 2550rpm, max. boorsnelheid: staal: 170 - 880rpm, hout: 490 - 2600rpm, klembereik boorhouder: 1,5 - 13mm, boorslag max. 80mm, laserklasse 2, golflengte 650nm, geluidsdrukniveau: 79,7dB geluidsvermogensniveau: 90,7dB. De levering bevat naast de tafelboormachine ook een kloofhek, bankschroef, snelspanner. De afmetingen van de bodemplaat zijn 340 x 280 mm en het gewicht van het geheel is 10 kg. Met de TB071 tafelboormachine kunt u gemakkelijk en nauwkeurig boorwerkzaamheden uitvoeren.

2. FERM Kolomboormachine 350W 13mm 5 snelheden (600-2650/m) In hoogte verstelbaar instelbare dieptestop kantelbaar van 0°.

5/5

De FERM TDM1027 biedt een groot aantal kwaliteitsmogelijkheden. Met de instelbare dieptestop kun je de boor precies zo diep boren als je wilt. Ook is de kolomboor voorzien van een kantelbare as van 0° tot 90°, waarmee je precieze boorgaten kunt maken in verschillende materialen. Het is ook mogelijk de kolomboor in hoogte te verstellen, waardoor de boor geplaatst kan worden in een comfortabele werkhoogte. Daarnaast heeft de kolomboor een handige instelknop waarmee je gemakkelijk het toerental kunt instellen. Met een maximale boordiameter van 13 mm kan je met deze kolomboor veel verschillende klussen aan. Of je nu hout, metaal of kunststof wilt boren, de FERM TDM1027 kolomboor zal je niet teleurstellen.

3. Bosch PBD 40 Kolomboormachine 710 W.

5/5

De Bosch PBD 40 Kolomboormachine biedt de meest veelzijdige optie voor precisie en gemak. Met deze krachtige 710 W boormachine kun je eenvoudig boorsnelheden en dieptes aflezen op het digitale display, of je kunt het toerental traploos instellen met de knop eronder. De snelspanklem maakt het vastzetten van zelfs rond materiaal mogelijk, terwijl de sleutelloze precisieboorhouder de boor automatisch naspant voor extra gemak. Daarnaast biedt de machine een aandrijving met twee standen, waarmee een hoog vermogen in de eerste stand wordt geleverd en een hoge snelheid in de tweede stand voor perfect aanpassen aan het materiaal. Met deze machine worden klussen in hout, metaal en aluminium gemakkelijker dan ooit. Bovendien beschikt de machine over LED, laser, Bosch Electronic, een grote werkplaat en parallelgeleider, waarmee je nog meer precisie kunt bereiken. Geniet van de veelzijdige opties die deze krachtige boormachine biedt en maak je klussen zorgeloos.

4. Scheppach Tafelboormachine DP16VLS 230V | 500W | 3-16mm | incl. laser.

5/5

De Scheppach DP16VLS tafelboormachine is een krachtig en perfect geschikt voor de precisie- en veeleisende klussen in de hobby- en semi-professionele werkplaats. Met deze boormachine kunt u precieze boorresultaten bereiken door de laser die de exacte positie van de boor aangeeft. De DP16VLS boormachine heeft een hoge prestatie met een vermogen van 500W en is ideaal voor het boren in verschillende materialen zoals metaal, kunststof, hardhout en naaldhout. De maximale boordiameter is 3-16mm. De boormachine heeft ook een variabele toerentalregeling met een toerental van 0-3000RPM. De DP16VLS is niet alleen uitgerust met een geïntegreerde laser, maar ook met een diepteaanslag en een paralel- en vierkant schroefaanslag. Deze boormachine is eenvoudig te bedienen en heeft antislip voeten, waardoor hij stevig en stil staat. Bovendien is de boormachine uitgerust met een geïntegreerde verlichting voor een betere zichtbaarheid van de werkplaats. De Scheppach DP16VLS tafelboormachine is een perfecte aanvulling voor de verfijnde boortechnieken in de hobby- en semi-professionele werkplaats. U kunt de boormachine gebruiken voor verschillende doeleinden, zoals het boren in metaal, kunststof, hardhout en naaldhout. Met de laser en andere toebehoren kunt u precisieboorresultaten bereiken die uw creativiteit de vrije loop laat.

5. Scheppach DC Scheppach Tafelboormachine DP60 710W| LED + Laser | 1,5mm-13mm.

5/5

De Scheppach DP60 tafelboormachine verenigt jarenlange ervaring met een innovatief design. De krachtige motor van 710 W, voorzien van twee versnellingen, levert nauwkeurige boorresultaten en is traploos regelbaar. Hij is eenvoudig te bedienen via het digitale display dat een heldere en duidelijke weergave geeft. Deze betrouwbare boormachine is ontworpen voor iedereen die waarde hecht aan technologische innovatie. Hij is uitgerust met een LED- en Laser-verlichting die de boorprecisie zichtbaar maakt, waardoor u precies de juiste boormaten kunt instellen. Deze boor is geschikt voor boren van 1,5 mm tot 13 mm en is daarmee ideaal voor het maken van gaten in een breed scala aan materialen.

6. Scheppach Tafelboormachine DP16SL.

5/5

De Scheppach DP16SL is een fantastische tafelboormachine. Met een vermogen van 1650 Watt en een slagkracht tot 25 mm, is deze boormachine perfect voor het boren in zwaar materiaal. Met de verstelbare tafelhoogte en de 360 graden draaibare tafel, zal je altijd de juiste hoek kunnen vinden om te boren. De laser die de DP16SL is uitgerust met, zorgt er ook voor dat je precies kunt zien waar je gaat boren. Dit verhoogt de precisie en geeft je meer controle over het boren. Het boorkopsysteem is ook ontworpen voor eenvoudige en snelle veranderingen van boorbits, waardoor je veel tijd kunt besparen. De DP16SL is ook voorzien van een stofafzuigsysteem, waardoor je werkomgeving schoon en veilig blijft. Met deze krachtige en veelzijdige tafelboormachine van Scheppach, zijn professionele resultaten gegarandeerd. Of je nu een doe-het-zelver bent of een professionele klusser, de DP16SL is een uitstekende keuze voor het boren in kunststof, hout en metaal.

7. Einhell kolomboormachine TC-BD 450 (450 W, tot 2650 t/min, 5-traps, maximale boordiepte 50 mm, boordiepte-indicator,.

5/5

De Einhell kolomboormachine TC-BD 450 biedt veel flexibiliteit en gebruiksgemak. De Einhell kolomboormachine is uitgerust met een boordiepte-indicator. Deze indicator toont aan de bovenkant van de boor de juiste boordiepte aan en maakt het daarmee gemakkelijker om exacte boorgaten te maken. Maar ook het verwisselen van de boortoestellen is een eenvoudig karwei. De boorkop heeft een SDS-systeem voor een snelle en eenvoudige wissel van het boortoestel. Naast het boren van gaten is het ook mogelijk om in te schroeven met de Einhell kolomboormachine. De Einhell kolomboormachine is ook geschikt voor het zagen van materiaal. Met de juiste zaagbladen is het mogelijk om diverse materialen, zoals hout of metaal, te zagen. Ook het snel en eenvoudig verwisselen van de zaagbladen is eenvoudig door het SDS-systeem. Met de Einhell kolomboormachine TC-BD 450 kunnen kleine of grote projecten met precisie en flexibiliteit worden uitgevoerd.

8. zb_mp_product8]

5/5

Met de Einhell TC-BD 630 Kolomboormachine heeft u een krachtig en flexibel gereedschap dat precieze gaten kan maken in metalen en houten werkstukken. De 12-voudige toerentalinstelling zorgt ervoor dat u altijd de juiste snelheid kunt kiezen voor elk materiaal. Met de robuuste tandkransspankop van 1,5 tot 16 mm is de kolomboormachine geschikt voor alle gangbare boormaten. De maximale boordiepte die kan worden bereikt is 60 mm. De MK2 boorhouder kan morseconusboren bevatten, waardoor het gereedschap nog flexibeler is. Met de eenvoudig instelbare diepteaanslag kunt u snel en precies boren, zelfs als u herhalende gaten moet maken. De stevige kolomboormachine is een uitstekende keuze voor doe-het-zelfers die precies willen boren.

9. Profi 6 8 /10 12 mm Vierkanten Gatenboor Hulpstuk voor Kolomboormachines.

5/5

Deze Profi 6 8 / 10 12 mm Vierkanten Gatenboor Hulpstuk voor Kolomboormachines is de perfecte oplossing voor het boren van vierkante gaten en openingen. Dit hulpstuk is gemaakt van een hoogwaardig staal dat sterk en duurzaam genoeg is om gebruikt te worden in kolomboormachines. De verschillende maten inclusief 6, 8, 10 en 12 mm, maken het eenvoudig om precies de grootte van de gewenste opening en gaten te boren. Het hulpstuk heeft ook een handige zelfcentrerende functie, waardoor het boren van de vierkante gaten een stuk gemakkelijker en sneller wordt. De boor is ook voorzien van een speciale verstelbare diepte-instelling, waardoor je de juiste diepte van de gaten kunt instellen. Met deze Profi 6 8 / 10 12 mm Vierkanten Gatenboor Hulpstuk voor Kolomboormachines is het dus eenvoudig om perfecte vierkante gaten en openingen te boren in hout, metaal of andere materialen.

10. Boxer Kolomboormachine Tafelboormachine -1850W 3-16mm.

5/5

De Boxer BX-2084 Kolomboormachine is het perfecte gereedschap voor het precies en zwaarder boorwerk. Met de 1850W krachtige motor kunnen gaten geboord worden in verschillende materialen zoals hout, aluminium, staal of kunststof. Er is een verstelbare, draaibare en kantelbare werktafel waarop de werkstukken vastgezet kunnen worden. Hierdoor kunnen de werkstukken heel precies gepositioneerd worden. Ook is er een instelbare hoogte begrenzing en V-snaar aangedreven met 5 verschillende snelheidsinstellingen van 580 tot 2650min-1. Bovendien is er ook nog een boorhouder met een maat van 16 mm met een sleutel. Om al het materiaal veilig op te bergen is er een opberglade in de voet. Met de Boxer BX-2084 Kolomboormachine heb je alles in huis wat je nodig hebt voor het gereedschappelijk werk. Of je nu kleine of grote gaten moet boren, je hebt altijd precies het juiste gereedschap binnen handbereik. Door de verschillende instelbare functies kun je de boormachine precies afstemmen op de te boren materialen. Naast de krachtige motor heb je ook nog een boorhouder, instelbare hoogte begrenzing en een opberglade. Met de Boxer BX-2084 Kolomboormachine ben je altijd verzekerd van precies en zwaar boorwerk.

Inhoudsopgave

Veelgestelde vragen over de Kolomboormachines test

Op het moment dat je vragen hebt over de Kolomboormachines, is het goed om te weten waar je terecht kunt voor antwoorden. Dit doe je vrij eenvoudig door de website door te nemen. Onze website voorziet namelijk veel informatie waarin het antwoord kan zitten.

Mocht het toch niet lukken? Dan kun je ervoor kiezen om onze aanbieders te contacteren, zodat je zeker weet dat je de juiste antwoorden krijgt.

Wij hebben de Kolomboormachines zo neergezet door verschillende aspecten te onderzoeken. Zo onderzochten we de ervaringen over Kolomboormachines van vorige kopers om te zien wat ze van de Kolomboormachines vonden. Dit verschaft een duidelijk beeld aan goede Kolomboormachines en kiezen we daar de beste uit. 

Ook kijken we altijd naar de kwaliteit van de Kolomboormachines. De kwaliteit is immers van groot belang. Na dit te vergelijken met de prijs die aanbieder vragen, zorgen we ervoor dat je weet wat de verhoudingen van de Kolomboormachines zijn.

Wij bepalen de prijzen zelf niet. Prijzen van Kolomboormachines verschillen, doordat dit afhankelijk is van wat de aanbieders ervoor vragen. 

Dit heeft onder andere te maken met wat er in een kolomboormachine zit qua extra materiaal. Daarnaast kan de ene kolomboormachine wat duurder zijn om te laten maken dan een andere. Je kunt alle prijzen vergelijken, zodat je zeker bent dat je niet te veel gaat betalen. Wij houden rekening met prijzen in verschillende segmenten in onze top 10.

De kolomboormachine die best getest is na onze vergelijking is deze STAHLMANN Tafelboormachine TB071 Staande Boormachine met Digitale Weergave, Laser, Werklamp, 720W, incl. Bankschroef..

Test uitgevoerd door:

Jeroen

Aangenaam, mij naam is Jeroen. Ik heb zelf veel ervaring met verbouwen en deel de kennis die ik heb opgedaan maar al te graag op mijn website. Zodoende vind je op mijn website alles over verbouwen en wat er hierbij voor nodig is. Mensen die gaan verbouwen, vragen me soms het hemd van mijn lijf. Om iedereen antwoord te kunnen geven, heb ik deze site opgericht.

Ons laatste woord over Kolomboormachines

Uit onze top 10 is gebleken dat er voor ieder wat wils is als je op zoek bent naar een kolomboormachine. Wat je ook zoekt, het is belangrijk voor jou om de juiste kolomboormachine te kiezen om de beste resultaten te krijgen. Daarom raden wij je aan om onze selectie grondig te bestuderen om precies te weten welk model het best bij je past. Mocht je er toch niet helemaal uitkomen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We staan klaar om je te helpen bij het vinden van de perfecte kolomboormachine voor jouw project.

De Kolomboormachines komen op onze website te staan nadat ze de schifting hebben overleefd. Zo zijn wij resoluut dat de Kolomboormachines het verdienen om op onze website te staan. Wat is dus de beste kolomboormachine? Dat verschilt voor iedereen. Het is daarom goed om zelf ook nog enkel onderzoek te doen. 

Door zelf enig onderzoek te verrichten naar de mogelijkheden die er zijn, kom je sowieso op een kolomboormachine uit die jou bevalt. Het is niet altijd makkelijk, maar zo kom je de beste kolomboormachine zeker tegen.

Gepubliceerd op: 20 jun. 2023