Inkijk in huis; het is een veelvoorkomende ergernis bij veel mensen. Wanneer je thuis bent is enige privacy vaak wenselijk. Wanneer iedere voorbijganger jou op de bank ziet zitten, kan dat namelijk voor grote ergernis zorgen. Gelukkig zijn er verschillende manieren om gemakkelijk voor meer privacy in huis te zorgen. Het gebruik van raamfolie bijvoorbeeld.

Wat is raamfolie?

Raamfolie is, zoals de naam het al zegt, een folie voor je ramen. Het is soepel materiaal, in de meeste gevallen gemaakt van plastic. Het raamfolie kun je op je ramen plakken als een soort sticker. Het heeft verschillende doeleinden, zo zorgt het voor privacy, maar ook voor decoratie. In de meeste gevallen wordt het voor beide doeleinden gebruikt.

Welk raamfolie voor privacy in huis?

Heel veel raamfolies zorgen voor privacy. Het is echter wel iets waar je goed op moet letten. Wanneer privacy het doel is, moet je niet voor een transparante raamfolie kiezen. De raamfolies met gezandstraald of melkglas effect zijn over het algemeen de beste en meest gebruikte raamfolies om privacy in huis te creëren.

Waar koop je raamfolie?

Raamfolie is in sommige fysieke winkels verkrijgbaar. Het gaat dan echter vaak maar om een kleine hoeveelheid qua keuze en ook heb je in fysieke winkels vaak te maken met standaard maten. Online zijn er meer opties. www.raamfolieonline.nl biedt raamfolies aan in vele soorten. Ook heb je de mogelijkheid om het op de gewenste maat te laten snijden, zodat je nooit te veel hebt en dus ook alleen betaalt voor datgeen wat je nodig hebt voor je raamfolieproject.

Hoe moet je raamfolie aanbrengen?

Raamfolie aanbrengen is gelukkig niet moeilijk. Gaat het om een kleine oppervlakte dan kun je het vaak alleen uitvoeren. Wanneer je grotere raampartijen gaat beplakken met raamfolie is het verstandig om met minstens 2 personen te werk te gaan.

– Zorg ervoor dat het raam schoon en vetvrij is.- Snijdt het raamfolie in de benodigde maat. Houd bij voorkeur iets meer lengte aan, zodat je in elk geval niet te kort komt.
– Verwijder een stukje van het schutvel en plak dit deel van het raamfolie op het raam. Begin bij voorkeur aan de bovenkant.
– Verwijder nu steeds iets meer van het schutvel en plak het raamfolie steeds iets verder op het raam.

Tip: om luchtbellen te voorkomen kun je de ramen nat maken met water voordat je het folie erop plakt.
Ook de plaklaag van het folie kun je nat maken met water. Zo kun je het raamfolie nog enigszins verplaatsen en corrigeren tijdens het aanbrengen. Het water veeg je later tussen het folie en het raam weg. Op deze manier is de kans op luchtbellen het kleinst!